Om tidlöst ledarskap: att leda dig själv för att leda och inspirera andra.
Välkommen till en inspirerande heldag där vi utforskar psykologin bakom att förstå sig själv för att kunna leda och motivera andra. Förtroende att leda kommer alltid från en djup förståelse av oss själva – och den insikten är tidlös.
Självledarskap – bygg en inre trygghet och förstå dig själv bättre.
Under förmiddagen får du konkreta verktyg för att hitta din egen inre motivation, mod och styrka att växa. Genom att förstå hjärnans funktioner kan du lära känna dig själv på en ny nivå. Vad behöver hjärnan för att känna sig motiverad? Hur skapas mod att förändras? Varför är välbefinnande ett så missförstått fenomen? Genom att utveckla en större självkännedom kan vi bygga den inre trygghet som krävs för att leda andra.
Ledarskap – skapa förtroende och var en trygg förebild för andra.
Eftermiddagen fokuserar på hur du kan använda din inre trygghet för att leda och motivera andra. Vi utgår igen från hjärnan och lär oss om hur emotionell påverkan kan bygga förtroende i kommunikation. Varför är det inte alltid lösningen som är lösningen? Hur motiveras en annan människa? Du får också insikter i vilka små detaljer som kan påverka förtroendet – och hur du kan undvika att bryta det.
Alla i ledarpositioner som vill utvecklas inom professionellt och förtroendebaserat ledarskap.
Kl. 8.30–12 Självledarskap. Kaffepaus ingår.
Kl. 12–13 Lunch på egen bekostnad
Kl. 13–16 Ledarskap. Kaffepaus ingår.
Dagen är fylld med engagemang, övningar och reflektioner. Vi använder digitala verktyg för att visa innehållet i realtid – inga statiska PowerPoint-bilder här! För att få ut maximalt av dagen rekommenderar vi att du antecknar de insikter du får på vägen. Det här är en upplevelse som lämnar bestående spår!
Hjärnan har varit i fokus för Anna Tebelius Bodin sedan hon inledde sina akademiska studier i psykologi vid Lunds universitet 1999. Idag är hon talare, pedagog och författare med en masterexamen från Harvard University, där hon även assisterade forskning om hjärnans lärande processer. Hon har hållit över 1 600 föreläsningar om hur vi kommunicerar, utbildar och leder oss själva och andra, alltid med fokus på vad som händer i hjärnan.
Hennes sex böcker, som har sålt i flera tusen exemplar, är kända för att göra komplexa ämnen så tillgängliga att de förändrar hur vi lever och kommunicerar. Innehållet i utbildningen bygger på hennes böcker Den analoga hjärnan i den digitala tillvaron (2020) och Tryggast i rummet – om tidlöst ledarskap (2024).
Hon driver idag sin verksamhet med föreläsningar och kurser i egen regi och följer kontinuerligt aktuell forskning för att sprida kunskap som gör skillnad i vardagen. År 2020 hedrades hon med Mensa-priset för sin förmåga att göra det komplexa enkelt och inspirera till förändring.
••••
Anmäl dig senast 5.3.
Meddela i samband med anmälan eventuella specialdieter eller annat vi behöver beakta.
Välkommen med!
Jag vill anmäla mig till utbildningen
Kontaktperson: Tove Eklund-Hartman, 050 306 2005, tove.eklund-hartman@sfv.fi
För oss är hållbarhet viktigt. När du anmäler dig till en utbildning räknar vi med att du deltar. Får du skäligt förhinder – avboka i god tid så att någon annan kan delta i stället. På så sätt bär vi ett socialt och ekonomiskt ansvar, och arbetar för ekologisk hållbarhet tillsammans.
Vi vill att alla ska kunna delta på lika villkor. Om du ur tillgänglighetssynvinkel behöver specialarrangemang, skriv det i meddelanderutan när du anmäler dig eller kontakta oss.
Vi förbehåller oss rätten till ändringar.