Denna sida gäller SFV:s allmänna bidrag. Vill du i stället söka:
Kursbidrag via SFV:s studiecentral
Vi vill uppnå förändringar till det bättre inom den svenskspråkiga utbildningen, kulturen och fria bildningen i Finland – de områden vi enligt våra stadgar ska jobba för. Därför arbetar vi fokuserat genom bidragsutdelning och egen verksamhet mot fyra mål. Målen har vi ringat in på basen av forskning, fakta och omvärldsanalyser.
Målen presenteras i rutorna nedan. Brinner du för samma sak? Arbetar din organisation eller skola för samma mål? Då ska du ansöka om bidrag av oss! Tillsammans kan vi göra en skillnad och arbeta för en förändring till det bättre i samhället.
Ansöker du om bidrag för ett projekt vars verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning? I SFV:s fyra mål ingår målgruppen. Välj det mål som bäst motsvarar verksamheten i ditt projekt. I den elektroniska ansökningsblanketten väljer du målgruppen personer med synnedsättning.
1. SFV vill uppnå högre välbefinnande inom utbildningen.
2. SFV vill uppnå jämlikhet i utbildningen.
3. SFV vill uppnå ökat intresse för, kunnande om och mångfald inom konst och kultur.
4. SFV vill genom den fria bildningen uppnå ett starkare engagemang och en djupare bildning, för att skapa en positiv förändring som motkraft till samhälleliga utmaningar.
Vem kan ansöka?
När kan du ansöka? Vi har fri ansökningstid för våra allmänna bidrag. Vi behandlar ansökningarna i fyra ansökningsomgångar. Då den aktuella omgångens ansökningstid löper ut startar följande ansökningsomgång omedelbart. Du kan alltså skicka in din ansökan när som helst under året.
När får du besked? Efter att den aktuella omgången tagit slut behandlas alla ansökningar som inkommit. Slutligt beslut fattas av styrelsen vid nedanstående tidpunkter:
Vår målsättning är att behandlingstiden är maximalt 5 månader. Under sommaren kan tiden förlängas. Notera att vi inte beviljar bidrag retroaktivt. Projektet kan inte vara slutfört (slutdatum i ansökan) innan närmast följande styrelsedatum.
Ifall bidrag beviljas förbinder du dig eller den organisation du representerar att:
Lämna in redovisningen i tid. Annars riskerar du ett krav på återbetalning.
Du får gärna dela information om ditt projekt med SFV. Då kan vi göra gemensamma kommunikationssatsningar i SFV:s egna kanaler.
Läs frågor och svar om SFV:s allmänna bidrag
Redovisa SFV-bidraget senast 3 månader efter avslutat projekt.
Logga in med samma e-postadress som du använde då du ansökte om bidraget.
Har du glömt lösenordet eller är det första gången du använder SFV:s nya ansökningssystem som togs i bruk 2022? Klicka Problem vid inloggning? och följ instruktionerna.
Vi vill säkra att de bidrag vi delar ut har största möjliga effekt. Därför kan vi utvärdera de projekt vi stöder. Läs mer om SFV:s utvärdering, och ta del av SFV:s utvärderingspolicy.